Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2017 10:35 - Тежката равносметка на миналото - незабравимо (1944 - 1989)
Автор: mobbidik Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 351 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                БКП - партията закрилница  - партията унищожила държавата
 която я направи водещата сила в СИВ!

БКП - тя не е столетницата за която днес БСП говори, защото не е основана през 1917 година както КГБ, а много по-късно едва през 1944 година - тогава когато червената армия окупира напълно българската държава. Документите за тази окупация са още живи! А БСП е основана на 3 април 1990 година!! И..мисля че няма нищо общо с депресията и тероризма на БКП! преди и след 1944 г. През 1990 г БКП беше забранена със закон!!                            КАК БКП УСПЯ ДА БАНКРУТИРА БЪЛГАРИЯ 3-ПЪТИ
                                  за периода от 1944 година до 1989 година?

Тези спомени ще останат в паметта на българите, които бяха силно засегнати от национализацията (чието модерно име днес е - приватизация) - това е начин да вземеш нещо,никога не е било създадено от теб и което не е твое!

1. Икономиката и индустрията. БКП си пише актив че е създала икономика с приоритет тежка индустрия, която за времето на "възхода си" се провали няколко пъти, като неробатеща, не произвеждаща нищо със световно равнище и известност, с бетонни сгради,които освен че бяха като пионерчета еднакви,но бяха и грозни. Наистина, бяха построени много заводи, които изпълняваха своите планове, но само на документи. В действителност - заплатите бяха нищожно малки, социалните помощи почти никакви.

2. Здравеопазване - това е най-голямата измама на света. Никъде няма безплатен обяд! Ниските заплати (от порядъка на 40 и 80 лв), говореха за огромния обир на тогавашната управляваща класа, обир, който ще се помни завинаги....докато управляващите се ширеха в лукс, яхти и мезонети, народа едва се прехранваше. Мит - здравеопазването беше "безплатно" само тогава, когато човек беше крепостен роб на тази измислена соц-държава. Така беше в целия СИВ. Организация,която обединяваше социалистическите държави.
Нито здравето,нито почивките бяха безплатни, защото държавата, за да издържа този огромен луксозен управленски живот, теглеше заеми, които не можеше да върне. Данъчната система беше като мащеха. Данъците бяха двойно по-високи, отколкото заплатите на народа. Най-бруталния данък беше "ергенския" данък - 10% от брутната заплата на всички несемейни и бездетни хора....А, тези които работеха в сферата на "балкантурист" им се одържаха по 30% от заплатата за осигуровки.(които в последствие просто изчезваха в нечий директорски джоб и не бяха отчетени в НАП или НОЙ,като осигуряване.
За сметка на това, управляващата класа не плащаше почти никакви данъци, но софрата им беше безплатна по банкети и симпозиуми; като на гости - ядеш, пиеш и не плащаш.

3. Образованието - това беше най-болния проблем на социализма-комунизма. Тогава приобщаване на малцинствата към образователната соц-система не бяха приоритет.
Голямото разграбване на имотните до 1944 българи се пропиля за осигуряване на шепа висши чиновници за лусозният им живот. Така бяха ограбени,че се налагаше тези,които бяха богати (буржоа) трябваше да работят за да си платят налозите и данъците наложени от висшата класа на комунягите вкл. и охраната (милиция) на управляващата класа (пролетарията).Споменах вече в предходните си постинги за комунистическата мафия, която придоби огромни порични средства, от държавата, която разруши умишлено и приватизира в последствие, след преврата в 1989 г.(именно БСП запали партийния дом- доказателства в ютуб запечатани на видео).ДС - в нейните редици имаше 99% от комунистите - партийни членове, които имаха достъп до благинките, вноса и износа на държавни средства. Огромна част от кадрите - агенти на ДС бяха необразовани и неграмотни, но в последствие по време на стажа си там, се сдобиха с дипломи (ВМИ,УНСС и др) висши чинове (капитани, генерали,доктори, инжинери, професори).

4. Културата - Комунизма сееше разруха на държавата, икономиката и морала. Престъпността беше скрита, медиите мълчаха по жизнено важни проблеми, журналисти почти нямаше; вестниците бяха 10-на на брой. Културата се измерваше в това, да отидат под строй на кино, театър или концерт.
5. Малцинствата - предимно: виетнамци, корейци, цигани - те бяха настанени в гетата (общежития, махали, квартали) на големите градове. Учиха или работиха по заводите и фабриките, а задължителната военизация "войниклъка" се пукаше по шевовете си от неграмотни циганета,които обаче хванаха занаят "строители - майстори" под ръководството на Строителни Войски. Всички нови жилищни сгради, нови пътища, заводи бяха построени от СВ (строителни войски). Днес гетата са още повече озверени, заради нищетата в която живеят неграмотните цигани - те никога няма да се интегрират в общността на другите, макар че милиони левове потънаха в бездънните каси на интегриращите чиновници и бюрократи. Парите за интегрирането на малцинствата изчезват яко-дим някъде по веригата - държавни институции, а циганите си живеят от панти века шумно - силна музика, побоища и пиянски оргии - това е техния начин на живот и никой държавен чиновник не може да го промени. Защото това е генно заложено в кръвта на всеки циганин било жена или мъж. Те са единни в скандалите и не прощават, не признават правила и закони на държавата, в която живеят! Но, ползват като търтеи социалните държавни помощи като доилки и всяват страх, за да тероризират по-слабите от към мускули и дух, хора. В САЩ затворите гъмжат от такива готованковци, като тях. Законите обаче там са строги, а у нас съдебната система е корумпирана и слаба. Затова и държавата ни не може да се справи в разбойническата сган - циганска. Социализма ги научи така - на готово да получават облаги(помощи), без да полагат труд за това.И днес най - много помощи отиват пак за тях, защото държавата ги води като "социално-слаби", като не зачита това че повечето от тях работят на "черно" и не плащат данъци,такси или глоби.

В България през годините на соца, никога не е имало толкова разнообразен културен живот, театрите се брояха на пръсти, кина почти нямаше, концертни зали - също, за опера да не говорим. Кой ти разбираше от опера или балет, комунистическите лидери бяха заети с други по-важни неща. Рокът беше забранен, английския език - също. В репертоара на музикантите 50% беше българската музика, 30% руска и 20% чужда - но преведена на български.....
Религията, народните обичаите и обредите български бяха забранени тихомълком, не - писани никъде закони възпираха народа-български да не премине отвъд, където властваха терора и постоянния страх от наказание в лагерите - "белене" "слънчев бряг", "долината", "родопи" и др. Българската църква беше подчинена на ДС. Коледа не се празнуваше и нямаше дядо Коледа, но затова пък беше измислен дядо Мраз.

Вече 28 години откакто комунизма се разпадна. Дано никога не се завърне!

Гласувай:
7
0


Вълнообразно


1. mobbidik - Един депутат от БСП нарече бг-народа, от който и той произлиза с определението "дебили"
27.12.2017 23:08
до колко е вярно не се знае,но медиите твърдят че е истина.Този същият депутат е бил човек, доверен на Мултигруп в годините на приватизациите, които днес дори на хората от БСП не се харесват. Може би идва времето когато социалистическата партия ще се раздели така както се разделиха ДПС.

Ето част от истинския облик на хората от Мултигруп.

МУЛТИГРУП И БАЩИЦАТА Й БСП

Вече на никого не е изненадващо че, БСП - олигарси всячески се мъчат да компрометират днес управлението на държавата.
Само като се обърнем назад за мъничко ще се запознаем със знаковите фигури на прехода, разфасовали държавата, която им "дава хляб" и това те го правят за благодарност.

Иво Христов - човека - депутат от БСП, който се провали в прехода на приватизациите главоломно, може би заради този провал, нарече бг-народа от който той също произхожда с прозвището - "дебили". Семейството разполага с къща, вила, апартамент, дворни места, луксозни автомобили, участия във фирми, спестявани в банки..."дебилите" в БСП изглежда никак не си поплюват,докато лидерът на партията му, си пуши цигара след цигара пред папараците......
През 1999 г. Николета Калчева Лингорова-Христова (съпруга на депутата) е управител в основната фирма на Дремсизов „Интерстийл трейдинг къмпани“. Това беше една от основните компании в структурата на "Мултигруп", работеща в сферата на металургията. При правителствата на Любен Беров и Жан Виденов “Интерстийл” стоеше на входа и на изхода на “Кремиковци”. По това време металургичният комбинат редовно не плащаше на държавната НЕК за консумирания от него ток и се стигна до изключването му от мрежата. Въпреки това обаче ръководството му изрядно плащаше на “Интерстийл”.
Схемата "вход - изход"
не е измислена от Илия Павлов, но е факт, че в България тя беше приложена особено успешно и донесе значителни печалби на "Мултигруп". Типичен пример за подобна схема на "Мулти" са отношенията между фирмата на групировката "Интерстийл" и металургичния комбинат "Кремиковци" в годините преди неговата приватизация. Девизът на групировката беше: "Сложи ръка на входа със суровините - и ще разполагаш с крайния продукт на пазара." Тази схема нанася трайни щети за държавните дружества, тъй като посредникът не се интересува от инвестиции в тях. Самата "Интерстийл" отричаше, че има доминиращ дял в търговията с готова продукция. Но шефове на комбината по онова време твърдяха, че дялът на "Интерстийл" в износа на готова стомана от комбината е бил над 25%. Според високопоставен служител на "Мултигруп" "Интерстийл" е внасяла около 350 хил. тона коксувани въглища годишно и около 500 хил. тона желязна руда за комбината. Общият обем на тези операции по данни на групировката е бил около 150 млн. долара годишно.
Половинката на червения депут - Николета Калчева Лингорова-Христова, е съсобственик с Иван Дремсизов и в дружеството „Инекс пропъртис“(виж в галерия регистрациите), сочат данни от търговския регистър. Освен това още от 1998 г. тя е партньор с човека на „Мултигруп“ и във фирмата „“Ферексим“. Николета Калчева Лингорова-Христова е толкова близка със семейството на Дремсизов, че продължава бизнес традициите като до преди година е била съдружник и със сина Николай Иванов Дремсизов – във фирмата НВП Консулт.
Едва ли днес за някого има съмнение, че „Мултигруп“ и босът й Илия Павлов преуспяваха с протекциите на БКП-БСП, държавата, ДС, мутрите и естествено Русия, въпреки, че групировката често менеше политиката си - според интересите си и политическата си окраска. Моделът "полугрупировка-полупартия" дълго време носеше успех на Илия Павлов. Умелото лавиране между партиите в парламента беше възможно поради факта, че всички правителства след 10-ти ноември имаха крехко мнозинство и с подкупването на правилните хора в парламента лесно можеше да се влияе на държавната политика. Това обаче едва ли е създавало дискомфорт на синия демократ Иво Христов, когато е бил в екипа на Светослав Лучников. Нито пък вероятно го притеснява и сега, когато се е
устроил на левия бряг
като депутат от БСП. Може би в този сбъркан модел се крие и злото на проваления български преход, принос за който има и „ерудита“ Иво Христов, който с подставените лица от така наречената „стара десница“, съучастваха в превръщането на политическата власт на БКП-БСП и ченгетата в икономическа, за да се върнат после от позициите си на икономически властници в България отново в политическата власт. Така неслучайно и Христов днес е прероден в депутат от БСП.


цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mobbidik
Категория: Видео
Прочетен: 191925
Постинги: 83
Коментари: 164
Гласове: 2201